schrijfsels

Even ertussenuit in Het Groene Geheim

Na twee weken zwoegen en stressen is het dan zover, mijn lief is gepromoveerd! Het is een heftig weekje geweest, de voorbereiding, de plechtigheid, alle stress eromheen. Maar het was fantastisch. Fantastisch om hem daar te zien staan in het Academiegebouw in die prachtige, indrukwekkende Senaatzaal. Geheel in rokkostuum, zijn opponenten in toga,  zijn zus en ik achter hem, als zijn paranimfen. Het is bijna een soort toneelstuk, doch een serieuze. Na een pittig vragenvuur kwam de delegatie na beraad binnen met die mooie rode koker en ontving hij zijn doctorsbul… Zo trots op mijn slimme, maar vooral ontzettend lieve man!

We hebben na de plechtigheid en de receptie, heerlijk feest gevierd met een aantal van onze dierbaren, mijn lieverd is door hen behoorlijk in het zonnetje gezet. Er werd een heerlijk (vegetarisch!) buffet geserveerd en het regende felicitaties en cadeaus. Zo leuk om te zien, want stiekem houdt hij er helemaal niet van om zo in de spotlight te staan!

Na de plechtigheden en het feest, waren we allebei behoorlijk bekaf. We zochten dus ook even een leuk plekje om bij te kunnen komen en uiteindelijk viel onze keus op een luxe lodge van Het Groene Geheim in Almere, waar we vandaag vrijdag tot zonder verbleven. Even he-le-maal niets. 

Het Groene Geheim

schattig, die lampen!

Het interieur van Het Groene Geheim is modern, strak en minimalistisch, en daarom ook heerlijk rustgevend. Geen onnodige tierelantijntjes. Ik vond het fijn om te merken dat ik er heel erg van genoot om zo weinig afleiding in huis te hebben. Het deed helemaal niet kil of onpersoonlijk aan.  De huisjes zijn naast elkaar gebouwd, zodat het net één groot gebouw lijkt. Het gebouw blijkt vroeger een oude geitenstal geweest te zijn, waar nu niets meer van terug te zien is in dit moderne onderkomen. 

Op de vide is een groot tweepersoons bad geplaatst, in de vorm van een hart.. waar we natuurlijk elke avond even in gedobberd hebben. Bij het bad waren er een paar luxe handdoeken, badzout, een wijnkoeler en twee super fluffy badjassen voor ons klaargelegd. Wat een weldaad!

De keuken bestaat uit een rustig kookeiland, van buiten met hout bekleed, maar van binnen voorzien van modern gemak: een kleine vaatwasser (heel schattig!) , een koelkast, en de nodige keukenbenodigdheden. Er is ook een combi magnetron/oven aanwezig. Daarbij is de keuken uitgerust met een Lavazza koffie/thee machine, waar wij even handigheid mee moesten krijgen. De koffie was overigens erg lekker!

De slaapkamer bevat een heerlijk tweepersoonsbed, een regendouche en een mooie wastafel. Achter de groene wand is hang- en legruimte weggewerkt. Ik was meteen verliefd op de houden krukjes die als nachtkastjes dienen. Het was voor ons meteen weer inspiratie voor tiny homes en minimalisme. Heel fijn!

Klik op de foto’s voor een vergroting. 

Zowel voor- als achter keken we uit over de landerijen. Het was iets te fris om echt lekker buiten te zitten, maar dat mocht de pret niet drukken. Wat een verschil met de drukke weg waaraan wij wonen. Geen mensen die langs onze slaapkamer lopen.. wat een rust! Er was overal gratis WiFi, die ik gebruikte om mooie muziek via mijn iPhone af te spelen. Al gauw hadden we ons eigen sfeertje gecreëerd, in ons tijdelijke onderkomen.

Als cadeau voor zijn enorme prestatie heb ik mijn vriend op een e-reader getrakteerd (nee, die had hij nog niet :)) en samen hebben we heerlijk zitten lezen. Hij gniffelde om de Hitchhikers Guide to the Galaxy, terwijl ik binnen enkele minuten geheel in De Overgave van Arthur Japin geklommen was. 

We besloten om een ontbijtmandje te bestellen, omdat we het er even van wilden nemen dit weekend, zo moe als we beiden zijn, en we werden verrast met een uitgebreide picknickmand met een rood theedoekje eroverheen. Er zat zoveel eten in dat we er van konden ontbijten, lunchen, en zelfs bij het avondeten nog van konden eten. Al het eten kwam uit de regio, werd erbij gemeld. 

Het Groene Geheim

de mand van overvloed…

In de middag besloten we om even lekker te wandelen in de omgeving. We liepen het bos in en sloegen allerhande paadjes in. Na een uurtje lopen hoorden we ineens vreemde kreten door de bossen heen galmen. Gelukkig had ik net gelezen dat er een verblijf voor exotische dieren in de buurt was, onder de hoede van Stichting AAP, dus we konden de kreten al gauw verklaren. Eenmaal doorgelopen kwamen we langs de buitenverblijven van de stichting, waar o.a. chimpansees opgevangen zijn die vroeger in circussen of ander soort gevangenschap geleefd hebben. 

Het is naar om die arme, enorme dieren zo gefrustreerd  te zien rondlopen. We konden ze vanaf een afstandje waarnemen, en het was indrukwekkend om hun grote spieren en lenigheid te zien. Het zijn zulke krachtige, maar ook sympathieke dieren. Toch deed het me ook pijn dat die arme dieren  daar in gevangenschap leven moeten, omdat ze niet anders meer kunnen. Velen zijn getraumatiseerd door hun gevangenschap. Gelukkig dat stichting AAP in ieder geval zijn best doet om de dieren zo goed mogelijk te verzorgen.

Ach, die twee nachtjes gingen veel te vlucht voorbij, maar we komen graag nog eens terug! Zelf een keertje boeken? Het Groene Geheim vind je hier op booking.com. We raden het je van harte aan!

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *