schrijfsels

RECEPTJE – EENVOUDIGE CURRY

Dit recept had ik al op mijn Facebook gedeeld, en dacht dat ik het net zo goed ook op mijn blog kan delen. Voor de liefhebbers van curry’s en alles wat daarbij komt kijken, mijn simpele en snelle gele vega curry. Succes verzekerd. Licht pittig.

Nodig voor 2 personen;
– 1 grote ui (gewoon, rood of sjalotjes, allemaal lekker)
– 4 tenen knoflook / een kleine bol knoflook
– 1 aubergine (in blokjes)
– 1 courgette (in blokjes)
– 1 zakje gele curry pasta van ‘Blue Elephant’
– een half blok santen (blok kokos, te koop bij AH) of een blik (100 ml) kokosmelk.
– eventueel toevoegen: groente wok stukjes van de AH

(Wil je dit recept voor 4 personen maken, voeg dan gewoonweg extra groente toe, ik gooi er dan vaak een blik kikkererwten of linzen bij.)

Ui fijn snipperen en knoflook door midden en dan in dunne plakjes snijden. Een wok of grote hapjespan op het vuur zetten, en in olie eerst de ui fruiten en daarna de knoflook. De inhoud van het gele curry zakje toevoegen en roeren totdat het een sausje is. Desgewenst wat water of olie toevoegen. Eventueel nu ook de groentestukjes toevoegen.

De aubergine en courgette (in blokjes) toevoegen en even omscheppen. Een kopje water toevoegen, zodat het een beetje kan smoren. Mocht je dat in huis hebben hebben dan is het ook lekker om in plaats van water, hete groente bouillon toe te voegen. Goed doorroeren. Daarna het halve blok santen erbij en lekker laten sudderen.

Ik vind het zelf lekker om het ongeveer 15 minuten zachtjes te laten pruttelen, zodat de curry goed op smaak komt en de groenten wat zachter worden.

Serveren met gele rijst en/of naan en koriander naar smaak. Dat is de Indische variant, als je noodles toevoegt krijg je meer de Aziatische variant.  Wij gooien er ook graag een handje cashewnoten overheen, en ik hou ook wel van een dot hummus erbij.

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *